Reklampennor

Reklampennor med tryck. Välj bland regnbågens alla färger eller varför inte satsa på en stilren metallpenna. Vi har reklampennor med bläck, gel, blyerts eller stift. Förgyll pennans kropp med företagets logo, företagsnamnet eller varför inte promota hemsidan extra mycket i år? Vi har den reklampenna du söker!

Välj en reklampenna för att stärka ditt varumärke!

Vill ni som företag synas är reklampennor en smidig lösning som ger flera års exponering för en liten peng. Visste du till exempel att  reklampennor i god kvalitet har en livslängd på upp till 2-3 år och byter ägare mellan 5-10 ggr under denna tid?
Välj bland regnbågens alla färger eller varför inte satsa på en stilren metallpenna. Märkespennor från Rotring går t ex att få både som blyerts- och kulspetspenna. Förgyll pennans kropp med företagets logo, företagsnamnet eller varför inte promota hemsidan extra mycket i år.

Miljövänliga reklampennor

Gör ett smart val och stå upp för miljön i år. Nu finns möjligheten att hjälpa vår jord en bit på vägen. Reklampennor i miljövänligt material hittar du hos oss. Kontakta oss för mer information.

Tryckskolan  

Reklampennor med tampotryck är en av de vanligaste metoderna när det kommer till tryck på pennor, om du tänker dig potatistrycken som du gjorde i skolan får du ett litet hum om hur tekniken fungerar - fast tvärtom.
Istället för att karva i en potatis så etsas motivet in i en metallbricka och det är den som kallas kliché. 
Denna etsning fylls sedan men den önskade tryckfärgen varpå överflödig färg raklas bort och en silikonkudde hämtar upp motivet och för över det på pennan. 
För varje tryckfärg/motiv behövs därför en separat kliché. 

Liksom man målar möblerna hemma 2 till 3 ggr för att få bra täckning krävs det ibland ett undertryck i vitt eller flera lager färg. Detta framförallt med färger som inte gifter sig så bra, som till exempel gult tryck på blå penna som ofta blir grönt. Hör av er om ni är osäkra så hjälper vi till med rådgivning!

Ni har kanske märkt att vi har olika tryckpriser på reklam- (plast) och present (metall) pennor. Detta för metallen bör tvättas/primas för att trycket ska sitta bra. 
Dessutom ingår det ett Paper Case vid tryck på metallpennor.

Reklampennor med folietryck är en lite spännande teknik där det skinande resultatet verkligen drar blickarna till sig. Kort och gott: tänk dig att du skär ut din logo på en bit aluminium-folie och klistrar på den på en penna, fast lite mer automatiserat.

 Det första vi gör är att välja folie. Det som brukar gifta sig bra med kromade detaljer är den silverfärgade folien. Till pennor med gulddetaljer brukar vi rekommendera guldfolien. Det som skiljer sig från vanligt tryck är att folien blir verkligen blänkande, som krom eller guld. Folie finns även i andra blänkande färger men här har vi ingen möjlighet att blanda färgen själv, till exakt PMS.

Därefter skär vi ut logon, flyttar den till en transfer, och en 800 grader varm rulle ”smälter” in den på pennkroppen. Klart.

Två saker att tänka på när det gäller folietryck: För det första måste pennkroppen vara rak cylinferformad (vilket de flesta pennor är) för att rullen ska få kontakt med pennkroppen. Och för det andra kan pennan ej vara frostad då den varma temperaturen äter upp frostytan. 

Reklampennor med screentryck tillhör tillsammans med tampotryck en av våra två vanligaste tryckmetoder. En väldig fördel med screentryck är att det ofta går att göra relativt stora tryck (stort i pennans värld i alla fall), detta på grund av att pennan vrids runt medans schablonen med motivet är stilla. Sen beror det ju såklart även på vilken penna och placering det handlar om, kurviga pennor får tex ofta ej kontakt med duken och måste tampotryckas.

Hur går då detta till?

Allra först skapas en film utifrån motivet som ska tryckas.

Denna film placeras på en mycket finmaskig duk som är uppspänd på en ram (tänk dig t.ex. en fotoram med nylonstrumpbyxor istället för glas). Duken har sedan tidigare behandlats med en ljuskänslig emulsion som har fått torka. Med filmen placerad på duken belyses ramen för att den ljuskänsliga emulsionen ska härda runt omkring vårat motiv. När detta är klart sköljs ramen med vatten och de delar där filmen har suttit och skyddat emulsionen från ljuset spolas då bort och kvar är den finmaskiga duken som släpper igenom färgen.  Nu har vi skapat en schablon.

Schablonen monteras i maskinen och den valda tryckfärgen läggs i. Färgen överförs sedan till pennan med hjälp av en gummirakel som åker fram över den stillastående schablonen medans pennan vrids runt. Nu har pennan fått sitt tryck och allt vi behöver göra är att vänta tills färgen har torkat.

Produktbild Max Chrome
Vår mest sålda reklampenna!
6 :- vid 1000 st
Produktbild Prodir DS8
Modernt tolkad triangelpenna!
18.90 :- vid 1000 st
Produktbild Hercules Chrome
Här får man mycket penna för pengarna!
6 :- vid 1000 st

Mickson Företagsreklam AB har sedan starten 1994 inriktat sig på att vara din totalleverantör av profilkläder och profilreklam.

Vi har ett brett urval av produkter. I vårt sortiment ingår giveaways, kläder, pennor, väskor m.m. Vi ombesörjer applikation i form av bl.a. brodyr, screentryck, tampotryck och gravyr.

Mickson Företagsreklam AB
Vegagatan 19
506 35 Borås
Telefon: 033-44 44 55
Org.nr: 556552-8295